News

31.08.2023

Lekatech-sähkövasara mullistaa iskuvasarateknologian lineaarisähkömoottorillaan

Iittiläisen Lekatech Oy:n kehittämä, lineaarimoottoriteknologiaan perustuva sähkövasara muuttaa iskuvasaroiden markkinaa merkittävästi. Sähköinen iskuvasarateknologia on ainoa laatuaan maailmalla.

“Teknologinen läpimurtomme ei ainoastaan mahdollista energiatehokkaampaa maanrakentamista ja kaivostoimintaa, vaan se myös vahvistaa vihreän siirtymän toteutumista”, sanoo Lekatechin toimitusjohtaja Antti Anttila.

Lekatech-sähkövasara perustuu uuteen ja patentoituun lineaarimoottoriteknologiaan, joka on kehittynyt useiden vuosien tutkimuksen ja innovoinnin tuloksena.

“Olemme ylpeitä niistä askeleista, joita olemme viiden vuoden aikana ottaneet lineaarimoottoriteknologian kehittämisessä”, sanoo Anttila.

Lekatech-sähkövasara mullistaa perinteiset hydrauliset iskuvasarat sekä urbaani- että kaivosympäristössä sähköisten kaivukoneiden tullessa käyttöön. Sähkövasara on hydraulista iskuvasaraa 70 prosenttia energiatehokkaampi. Lekatech-sähkövasara on energiatehokkuuden lisäksi olennaisesti suorituskykyisempi kuin vertailukelpoinen perinteisen teknologian edustaja. Vastaavan kokoisen sähkövasaran iskuvoima on kaksinkertainen hydrauliseen iskuvasaraan verrattuna.

Ympäristöystävällisyys ja suorituskyky kulkevat käsi kädessä Lekatechin sähkövasarassa. Sen ohjelmallisesti säädettävät ominaisuudet tuovat joustavuutta ja mahdollistavat jatkuvan digitaalisen kehittämisen.
Lekatech-sähkövasara mahdollistaa vasaran integroinnin sähkökäyttöisiin työkoneisiin, kuten kaivukoneisiin. Tämä puolestaan tuo mukanaan jopa 70 prosentin energiasäästöt, kun työkoneen kokonaisenergiankulutus huomioidaan. Lisäksi sähkövasara eliminoi öljyn ja sen aiheuttaman ympäristökuormituksen vasaroinnista. Öljynkulutus on 98 prosenttia pienempi kuin hydraulisissa vasaroissa.

Lekatech-sähkövasara

  • 70 prosenttia energiatehokkaampi kuin hydrauliset vasarat
  • Kaksinkertainen iskuvoima perinteisiin hydraulisiin vasaroihin verrattuna
  • 98 prosenttia pienempi öljynkulutus kuin hydraulisissa vasaroissa
     

Antti Anttila
CEO, Lekatech Oy


 

 

 

This project has received funding from the European
Union's Horizon 2020 research and innovation
programme under grant agreement No 866754